İnstagram Reels Nasıl Kullanılır?

23/04/2022 16:04   |   
İnstagram Reels Nasıl Kullanılır?
IDA Creative Works ile Reels Videolarınızı Oluşturabilirsiniz.

Instagram reels nedir? Reels nasıl kullanılır?

Hızla değişen ve dönüşen dijital dünya içerisinde en çok kullanılan sosyal medya platformu haline gelen Instagram, özelliklerine her geçen gün bir yenisini ekliyor.Kullanıma açılan Reels özelliği, kullanıcıların çeşitli efektler eşliğinde kısa süreli videolar çekebilmesine imkan veren taze bir araç. Yüksek etkileşim elde etmek ve popülerlik açısından oldukça etkili bir iletişim yolu olan Reels, özellikle influencer ve marka hedefleri tarafında ciddi bir dönüşüme yol açmış gibi görünüyor.

Instagram Reels nedir?

Reels’in TikTok’un kısa videolardan oluşan ana sayfa yapısı ve keşfet özelliğinden ilhamla ortaya çıktığı söylenebilir. Daha önce de Snapchat’in hikayeler özelliğini alarak kendisine uyarlayan Instagram, farklı akımları alıp dönüştürerek daha etkin platformlar oluşturma noktasında oldukça başarılı. Reels, temel olarak kullanıcılara 15 ya da 30 saniyelik videolar çekerek paylaşma imkanı tanıyor. Bu videoların en önemli farkı ise müzik, efekt, kullanıcının kendi sesi gibi farklı öğelerle birlikte kurgulanabilir olmaları. Kullanıcıların reels videoları, yüklendikten sonra ana sayfa akışında post olarak diğer kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yine aynı şekilde Instagram keşfet kısmında da beliren reels videoları bu şekilde daha yüksek bir etkileşime sahip olmuş oluyor. Reels videolarında çeşitli filtreler kullanılabildiği gibi hız da kullanıcının istediği şekilde değiştirilebiliyor.

IDA Creative Works ile en etkili ve etkileşimi yüksek Reels videoları

Reels’in, özellikle marka bilinirliği, ürün, hizmet ya da kurum tanıtımı gibi noktaların yanı sıra influencer tarafında da çok etkili bir araç haline geldiğinden söz etmiştik. Bugün istatistiklere baktığımızda en yüksek etkileşim alan video türlerinden biri olduğunu gördüğümüz reels, hem kısa süreli olması ve yaratıcı kurgulara imkan vermesi hem de canlı, efektli ve renkli yapısıyla oldukça fazla ilgi çekmesi açısından çok etkili bir iletişim ve reklam aracı. Video, Instagram’ın keşfet kısmında en sık gösterilen içerik türü, ki Instagram’ın auto-play özelliği de etkileşimin canlı olmasında oldukça etkili.

Reels, markanızın, kurumunuzun, ürün ya da hizmetinizin tanıtımı, takipçi ve etkileşim artırma ve satış dönüşümü elde etme gibi hedefler için kullanılabilecek en etkin iletişim yöntemlerinden biri. Bu noktada videonun kurgusu, hikaye yapısı, kullanılan efektler ve ana mesajın en güçlü şekilde verilebilmesi gibi faktörler öne çıkıyor. Bu faktörlerin en doğru şekilde bir arada olduğu bir Instagram reels videosu, hedefiniz ne ise ona ulaşmanızı kolaylaştırabilir, aradığınız etkileşimi elde etmenize yardımcı olabilir.

Son teknoloji ekipmanları, yaratıcı ekibi ve deneyimli ve yetenekli teknik çalışanları ile IDA Creative, keşfet kısmında öne çıkabilmenizi sağlayacak yüksek etkileşimli videoları sizlerle buluşturuyor. IDA'nın ana mesajınızın hedef kitleye en doğru ve ilgi çekici şekilde ulaşmasını sağlayan ekibi, hikaye oluşturmada yaratıcılık ve özgünlüğü ön plana koyarken, teknik ekip ise teknoloji, efekt, seslendirme ve müzik kullanımı gibi noktalarda beklentinizin ötesinde bir sonuç almanız için çalışıyor.

Reels alanını en etkin şekilde kullanmak, günümüzün en etkili aracı video ile farkınızı ortaya koymak ve hikayenizin gücünü artırmak için bizimle iletişime geçmeye ne dersiniz?

E-mail: info@idacreative.net



')